Praha vypíše tendr na opravu spodní části Václavského náměstí. Hodnota je 250 milionů

ČTK

raz

Pražský magistrát vypíše zakázku na opravu spodní části Václavského náměstí. Předpokládaná hodnota tendru je 250 milionů korun. Rozhodli o tom dnes pražští zastupitelé. Město nyní bude hledat firmu, která práce provede. Postupovat chce město podle návrhu, který před více než 10 lety vytvořila, a vyhrála s ním výběrové řízení, architektonická kancelář Cigler-Marani. Městský soud v Praze letos zrušil rozhodnutí magistrátu, které opravu umožňovalo. Podle vedení města rozhodnutí nemá odkladný účinek platnosti stavebního povolení.

Pražští radní letos v březnu prohlásili náměstí jako mimořádné území a získalo stavební povolení. „Je nutná úprava kolektorů, zeleně. Revitalizace bude mít vliv na rozvoj lokality. Je nutné schválit záměr veřejné zakázky,“ řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Prostor pro pěší má být při opravě rozšířen. Na náměstí budou moci vjíždět pouze automobily s povolením. Vjezdy do budov zůstanou zachovány. Přibudou například pítka a také základna pro umísťování vánočního stromu. Veškerá zeleň bude zavlažována pomocí automatického systému.

Jsme impotentní, strany jsou plné parazitů, učitelé by měli říct dost a vyjít do ulic, říká Kartous

sinfin.digital