Praha zřídila nový portál, kde bude nabízet nemovitosti k pronájmu či prodeji

ČTK

mst

Praha zřídila internetové stránky, kde lidé najdou volné nemovitosti v majetku magistrátu určené k pronájmu či prodeji. Novinářům to dnes sdělil radní pro majetek Karel Grabein Procházka (ANO). Nabídka by měla zahrnovat všechny nemovitosti, které magistrát vlastní a zároveň nejsou blokovány například majetkovými spory či rekonstrukcemi. Portál za 450.000 korun zatím nezahrnuje majetek ve správě městských částí a firem.

„Oblast majetku je dlouhodobě kritizována za to, že je málo transparentní a že se městský majetek ne úplně dobře využívá,“ uvedl radní Procházka. Portál, fungující na adrese realitniportalpraha.cz, má podle něj být krokem ke zvýšení transparence nakládání s majetkem. V nabídce jsou nyní zejména byty a nebytové prostory k pronájmu, ale i pozemky a celé objekty k prodeji.

Informace, které se na portálu nacházejí, doposud museli lidé hledat na úřední desce. Podle šéfa majetkového odboru magistrátu Jana Raka je jednou z hlavních výhod stránek kromě lepší přístupnosti a přehlednosti také interaktivita. Zájemce může přes webové rozhraní rovnou poslat zprávu či dotaz, který dorazí příslušnému úředníkovi.

Brexit: Ani téměř dva roky od referenda Británie stále neví, jak bude její odchod z EU vypadat. Proč?

sinfin.digital