Pražské parkovací zóny se budou rozšiřovat. Dolínek popsal, jak a kde

ČTK

pav

Pražské parkovací zóny se budou rozšiřovat. Praha 4 se připravuje na zavedení parkovacích zón, Praha 9 o zřízení na svém území teprve požádala a některé městské části, kde není systém zavedený na celém území, chtějí zóny rozšířit. Uvedl to náměstek pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Praha 4, kde zatím zóny nejsou, se na jejich zavedení v nejvytíženějších místech připravuje. Zprovozněné by měly být 1. července. Situace s parkováním se na čtyřce zhoršila se zavedením zón v sousedních městských částech. Praha 5, Praha 6 a Praha 7, kde nejsou zóny placeného stání zřízeny na celém území, požádaly o částečná rozšíření na místa sousedícími s lokalitami, kde už parkovací zónu fungují.

Už podruhé magistrát požádala o zavedení parkovacích zón Praha 9. Stejně jako v prvním návrhu požaduje, aby na celém území byla smíšená zóna, která bude pro rezidenty a za poplatek i pro přespolní. První žádost magistrát zamítl kvůli navrhovanému nízkému poplatku za parkování nerezidentů, kteří měli platit 10 korun za hodinu. Nyní městská část navrhuje, aby přespolní za první dvě hodiny parkování platili 20 korun a za každou další započatou hodinu 30 korun.

sinfin.digital