Pražský dopravní podnik ve válce s Rencarem. Na firmu podal oznámení

Info.cz

Pražskému dopravnímu podniku (DPP) došla trpělivost se společností Rencar, která provozuje v metropoli některé reklamní plochy. Firmě se zjevně nelíbí, že nové vedení pražského podniku vypsalo nové soutěže na velkou část reklamních ploch a Rencar tak může přijít o obrovské sumy. DPP se tak rozhodl podat na společnost trestní oznámení.

"V průběhu měsíce července 2019 začala společnost Rencar koordinovaně a veřejně rozšiřovat lživé a zavádějící informace ohledně činnosti DPP, resp. jeho představenstva. Útoky vyvrcholily tiskovou konferencí společnosti Rencar dne 29. 7. 2019 a následným vydáním tiskové zprávy. Zjevným cílem bylo poškodit DPP a jeho vedoucí pracovníky před akcionářem, kterým je hlavní město Praha," uvedl Dopravní podnika hlavního města Prahy.  

Podle DPP je motivem a cílem těchto útoků je snaha donutit město, aby pokračovalo v plnění nevýhodné smlouvy, která je navíc neplatná. „Je nám upřímně líto společnosti Rencar, že se místo férového podnikání uchyluje k šíření zavádějících a lživých sdělení a skrze obstrukce se snaží dosáhnout svých obchodních zájmů," říká šéf DPP Petr Witowski.

Společnost Rencar má díky smlouvě s DPP velmi lukrativní příjmy na dlouhé desítky let. Smlouva, která má trvat 34 let je pro DPP údajně nejen nevýhodná, ale také neplatná. Smlouvu přitom za absolutně neplatnou označily soudy již v minulosti.

sinfin.digital