Pražští politici nechtějí před volbami další fiasko. Rozsáhlá rekonstrukce Vinohradské se raději odkládá

ČTK

lup

Pražský magistrát odložil kompletní rekonstrukci Vinohradské ulice. Dopravní podnik (DPP) pouze opraví koleje v úseku mezi stanicemi Flora a Želivského. Dolní část ulice směrem k Národnímu muzeu se do konce roku opravovat nebude. Na dotaz ČTK to dnes řekl primátorčin náměstek Petr Dolínek (ČSSD). Důvodem je souběh s rekonstrukcí Husitské, která způsobila na začátku března na Žižkově dopravní kolaps. V Praze by se měla letos uskutečnit téměř třicítka velkých oprav. Dopravu v létě zkomplikují i sportovní a kulturní akce.

"První fáze v dolní části Vinohradské nebude letos, a to minimálně po dobu uzavírky Husitské. Uskuteční se fáze v horní části mezi Florou a Želivského," řekl Dolínek. Husitská ulice v Praze 3 má být uzavřena do 5. prosince.

V horní části Vinohradské jsou podle Dolínka vždy dva jízdní pruhy. Nikde ale neslouží oba naráz jako průjezdné, ale jeden například jako odbočovací. "Díky tomu tam může být zřízeno staveniště a zároveň zachováme v obou směrech provoz pro automobily, což je pro nás klíčové," řekl. Tramvajové koleje jsou v tomto úseku podle něj v havarijním stavu.

Zeman se mi už mstil, nečekalo by mě nic dobrého. Poslanci ANO nemají ideály, říká končící Pelikán

sinfin.digital