Pražští taxikáři mají smůlu. U soudu si proti Uberu ani neškrtnou, jejich boj je prohraný

ČTK

urm

Pražští taxikáři se konkurence v podobě Uberu a dalších takzvaných sdílených taxislužeb jen tak nezbaví. U soudu zatím provozovatelé podobných firem vedou. Naposledy uspěla estonská společnost Taxify, která rovněž provozuje taxislužbu s šoféry bez licence v neregistrovaných vozech. Městský soud původně této firmě zakázal provoz, ale Vrchní soud v Praze předběžné opatření zrušil. Taxify tvrdí, že je jen technologickou platformou spojující řidiče s lidmi, kteří potřebují odvoz.

"Tento výrok vrchního soudu vítáme. Provoz Taxify funguje v nezměněném režimu již déle než 14 měsíců, a není tedy nejmenší důvod používat proti Taxify nestandardní kroky, které nemají jiný cíl nežli prospěch klasických taxi dispečinků," uvedl manažer Taxify v Česku Roman Sysel. 

Návrh na předběžné opatření podalo Sdružení pražských provozovatelů taxislužeb (SPPT). Podle sdružení taxikářů nebylo důvodem návrhu pro vydání opatření zakázat uvedeným společnostem podnikat na trhu taxislužby, ale sjednocení pravidel pro všechny.

Praha stáhne z ulic kontroverzní „party ranařů“. Kuřáci už jsou prý dostatečně poučení

sinfin.digital