Přestavba pražských sídlišť za miliardy korun. ANO odhalilo volební trumf

ČTK

urm

Hnutí ANO chce v případě úspěchu ve volbách na pražský magistrát investovat miliardy korun do zlepšení života na sídlištích. Součástí plánu, který dnes novinářům představil kandidát hnutí na primátora Petr Stuchlík a dvojka kandidátky Patrik Nacher, je revitalizace 140 vnitrobloků, vybudování stovek sportovišť, stavba parkovacích domů nebo rozšíření služeb pro děti a seniory. Sídliště by se podle Stuchlíka neměla stavebně zahušťovat. Celkové náklady na představený projekt odhaduje na vyšší jednotky miliard. ANO má poslední čtyři roky v Praze primátorku.

"Na sídlištích bydlí třetina obyvatel České republiky a více než 40 procent Pražanů, tedy každý druhý," uvedl Stuchlík. Sídliště jsou podle něj často zanedbaná a schází jim dostatečná občanská vybavenost. "Hnutí ANO v Praze nebude zahušťovat sídliště, nepodporujeme stavbu dalších domů mezi těmi stávajícími," dodal kandidát.

Představený plán počítá v následujících čtyřech letech s revitalizací 140 vnitrobloků, vybudováním 250 sportovišť a osmi bazénů či koupališť, výstavbou 12 parkovacích domů a čtyř základních škol a zajištěním 1440 nových lůžek v domovech pro seniory.

ANO v některých městech dostane přes 30 procent, Piráti nemusí voliče mobilizovat, říká Prokop

sinfin.digital