Sobotní půlmaraton omezí provoz v Praze, lidé by měli využívat hlavně metro

ČTK

sto

Sobotní Pražský půlmaraton omezí provoz městské hromadné dopravy i aut zejména v centru města. Cestující musejí počítat s odklonem tramvajových a autobusových linek, řidiče čekají uzavírky ulic i omezené parkování. Lidé by měli využívat hlavně metro. Na plynulost dopravy a bezpečnost dohlédnou desítky policistů a strážníků. Na trať jubilejního 20. ročníku podél vltavských nábřeží se vydá v sobotu dopoledne přes 11.000 běžců.

Na uzavírky ulic se motoristé musejí připravit v první, druhé, páté, sedmé a osmé městské části. Nejdelší z nich začnou hned po páteční půlnoci a potrvají do sobotních 16:00 v okolí náměstí Jana Palacha, u kterého je start a cíl závodu. Od 09:30 do 13:00 bude neprůjezdný Čechův i Mánesův most. Další komunikace včetně mostu Legií, Palackého a Libeňského mostu a Těšnovského tunelu bude policie uzavírat průběžně v době závodu.

Zejména v Praze 1 bude kvůli bezpečnosti půlmaratonu v některých ulicích zakázáno parkování. Auta mohou být odtažena. Pro informace o změnách v dopravě, které s během souvisí, mohou lidé telefonovat na bezplatnou linku 800 165 102.

Vocaď pocaď Petra Holce: Akčnější a bojovnější hymna? Jeden velký průšvih, podle očekávání

sinfin.digital