Spojené síly pro Prahu a Praha Sobě daly ruce pryč od Kliniky. Za magistrát bude jednat primátor

urm

adk

S aktivisty, kteří provozují autonomní centrum Klinika na Praze 3, bude nyní jednat jen primátor za Pirátskou stranu Zdeněk Hřib. Spojené síly pro Prahu a hnutí Praha Sobě, které tvoří magistrátní koalici právě s Pirátskou stranou, daly od jednání ruce pryč. „My jsme se s Prahou sobě domluvili, že kolem toho necháme už jednat jen pana primátora,“ řekla INFO.CZ mluvčí Spojených sil pro Prahu.

Za magistrát dosud s aktivisty, kteří mají do čtvrtka objekt kliniky vyklidit, jednal i náměstek primátora Petr Hlaváček (Spojené síly pro Prahu) a šéf magistrátního výboru pro územní rozvoj Petr Zeman (Praha Sobě). Jejich aktivitu nyní zjevně přebírá Hřib, který aktivisty před několika dny podpořil. Majitel objektu společnost SŽDC zatím od vyklizení nehodlá ustoupit, podpořil ji v tom i Ústavní soud, podle nějž byl dům na Praze 3 obsazen nelegálně.

Podle mluvčí Pirátské strany Martiny Vackové za rozhodnutím stran magistrátní koalice nestojí vzájemné neshody, ale skutečnost, že všichni zúčastnění mají „stejný názor“ a takto se dohodli společně.

sinfin.digital