U Prahy havaroval autobus. Zemřeli tři lidé, desítky zraněných. Jedno dítě je v umělém spánku

ČTK

luš

Při dnešní nehodě autobusu u Horoměřic nedaleko Prahy zemřeli tři lidé, dalších 45 cestujících se zranilo. Z toho pět lidí je ve velmi vážném stavu, deset má středně těžká zranění a třicet utrpělo lehká zranění. ČTK to řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Mezi oběťmi je i řidič autobusu. Záchranáři rozvezli zraněné do traumacenter pražských nemocnic. Příčinu nehody vyšetřují policisté.

Podle středočeské policejní mluvčí Moniky Schindlové zemřela dvaadvacetiletá řidička superbu, který se s autobusem srazil, a dva lidé z autobusu. Autobus po srážce a autem sjel z vozovky a narazil do stromu. Mezi zraněnými byly i děti. Dva pacienty, z toho jedno dítě, museli lékaři uvést do umělého spánku a na umělou plicní ventilaci. Zranění z autobusu skončili v péči lékařů nemocnice v Motole či Ústřední vojenské nemocnice.

3883893:article:true:true:true

Generální ředitel Arrivy Daniel Adamka uvedl, že za volantem linkového autobusu 316 seděl čtyřicetiletý spolehlivý řidič. „Detaily, co přesně se stalo, bohužel neznáme, dosud jsme se ani nedostali k místu nehody, všechny přístupové cesty uzavřeli policisté. Vím, že účastníkem nehody byl bílý superb a náš autobus, který následně narazil do stromu u silnice,“ uvedl večer Adamka. „Je mi to nesmírně líto a rád bych vyjádřil upřímnou soustrast všem pozůstalým. Myslím na zraněné a jejich blízké, věřím, že jejich zdravotní stav se co nejdříve zlepší a že budou v pořádku,“ dodal.

„Tragédie u Horoměřic mě moc mrzí. Rád bych vyslovil svou hlubokou soustrast všem pozůstalým. Zraněným přeju hodně sil,“ reagoval na nehoduna twitteru premiér Andrej Babiš (ANO).

Prezidentské volby 2018 se blíží. Komplexní zpravodajství můžete sledovat zde>>>

Policisté večer na místě zajišťovali stopy, vrtulník s termovizí propátrával okolí a hledal případné další zraněné. Nikoho dalšího už nenašel. Hasiči nyní vyprošťují havarovaný autobus. Uzavírka silnice podle policie potrvá zhruba do půlnoci. Příčina by podle Schindlové měla být známa v řádech dnů, možná i týdnů. Je totiž možné, že se bude čekat na závěry znaleckých posudků.

sinfin.digital