Záchranné práce v centru Prahy přerušilo další zřícení stropu. V sutinách mohou být dělníci

ČTK

luš

Při záchranných pracích v rekonstruovaném domě v Mikulandské ulici v centru Prahy spadla večer na jednoho z hasičů část stropní konstrukce. Zraněn ale není. Hasiči zásah přerušili, budovu vyklidili a zkoumají ji znovu se statikem. Novinářům to řekl velitel zásahu Oldřich Klegr. Ze sutin po pádu dvou pater hasiči dopoledne vyprostili tři zraněné dělníky, další lidé by ale pod nimi stále mohli být.

"Máme zhruba polovinu plochy odklizenou. Při nejbližší příležitosti necháme to suťovisko takzvaně vydýchat, aby se odstranily pachy a znovu to necháme přečuchat psy," řekl po 19:00 Klegr. Tři psi již dříve určili, že by pod sutinami měli lidé být.

Zásah je obtížný, budova může kdykoliv spadnout. Hasiči ji stabilizovali ve spolupráci s Báňskou záchrannou službou, statikem a lezeckou skupinou. Podle Klegra je ale složité udělat další bezpečnostní opatření, protože by to samo o sobě bylo příliš riskantní: "Bohužel je to už posunuté, obloukové vazby jsou narovnané, takže hrozí, že to spadne kdykoliv," uvedl.

sinfin.digital