Záchytná parkoviště vzniknou i mimo stanice metra. Pražský magistrát vyslyší stížnost Středočeského kraje

ČTK

bau

Město také jedná s Kongresovým centrem Praha (KCP) o využití parkoviště v jeho podzemních garážích. Dnes měli radní schválit znění smlouvy. Rozhodnutí odložili, město bude jednat s Prahou 4 o pronájmu části parkoviště místním. Prahu trápí dlouhodobě nedostatek míst právě na záchytných parkovištích.

Parkovací možnosti kolem metra jsou výrazně omezeny, proto magistrát bude parkoviště otevírat i mimo stanice, řekl Dolínek. V současné době má magistrát vytipováno čtyři až pět míst, kde by mohla vzniknout. Kde jsou, Dolínek neuvedl. 

Město loni v říjnu otevřelo parkoviště mimo metro na Kotlářce, v Písnici a u Švehlovy ulice s celkovou kapacitou 530 míst. Ta ale nejsou příliš využívána. Řidiči podle Dolínka jezdí až na hranu parkovacích zón, místo toho, aby nechali auto dále od parkovací zóny. To se podle Dolínka změní, jakmile Praha 4 zavede parkovací zóny.

O smlouvě s KCP na zřízení podzemního parkoviště v jeho budově by měli radní jednat na přelomu února a března. Schválit ji vedení města mělo dnes, ale Praha 4 vznesla požadavek, aby část z celkem 260 míst byla vyhrazena obyvatelům čtvrté městské části. Denní parkovné má být 90 korun a smlouva s KCP na dobu neurčitou.

sinfin.digital