Žena přijela do Prahy za prací. Rychle dostala vyhazov a v centru ji pak někdo znásilnil. Policie hledá svědky

ČTK, lup

Na konci března byla na dětském hřišti v Lannově ulici v Praze znásilněna osmadvacetiletá žena. Pachatel kriminalistům dosud uniká. Policie proto na svém webu zveřejnila video, na kterém je zachycený možný svědek události. Detektivové muže žádají, aby se jim přihlásil. O pomoc při identifikací svědka žádají policisté i veřejnost.

Žena podle policistů přijela do Prahy za prací, ale zaměstnavatel ji po pár hodinách propustil. „V tu chvíli se ocitla, přibližně ve dvě hodiny ráno, doslova na ulici, kdy ještě navíc ani neznala pořádně Prahu,“ uvádí policejní mluvčí. 

Žena se vydala směrem na autobusové nádraží na Florenci, kde chtěla počkat na noční spoj. „Jakmile uviděla řeku, uvědomila si svojí minelu a postranními uličkami se chtěla dostat z Revoluční ulice na zmiňovanou Florenc. Jenže nedošla daleko, pouze do ulice Lannova, kde ji oslovil pro ni neznámý muž. Ten s dívkou prohodil nejprve pár vět o tom, zda by se s ním například nechtěla projít. Ve vteřině ale téma hovoru i své chování změnil,“ pokračuje policejní mluvčí. Agresor pod pohrůžkou násilí požadoval po ženě sex.

Žena se pokusila utéct, násilník ji ale doběhl a přehodil přes plůtek na přilehlé dětské hřiště. Tam po ní přibližně hodinu požadoval různé praktiky, přičemž k samotnému aktu nakonec nedošlo. „Nicméně v závěru této dramatické situace se muži podařilo vyvrcholit a ten posléze odešel neznámo kam,“ uvedl policejní mluvčí.

sinfin.digital