Babiš nepopřel, že je na nahrávkách na internetu. MAFRA vyhodila redaktora

ČTK

lup

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš nepopřel autenticitu nahrávek svých výroků, které se objevily na internetu a v nichž se urážlivě vyjadřuje o členech vlády a mluví o připravovaných článcích v médiích, která mu v minulosti patřila. Po jednání s prezidentem Milošem Zemanem novinářům řekl, že nahrávky neslyšel. Záležitost považuje za součást kampaně proti své osobě. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nahrávky dokazují, že Babiš veřejně lhal, když tvrdil, že svá média neovlivňuje. Na jedné z nahrávek vystupuje redaktor MF DNES. Společnost Mafra, pod níž list spadá, uvedla, že neví, kdy, proč a kde byly záznamy pořízeny. Redaktora ale vyhodila. 

„Já ty nahrávky neznám. Já jenom můžu říct, že je velice podivné, že někdo sleduje vicepremiéra vlády a údajně nahrává nějaké věci. Já jsem to neslyšel, já to považuji za špínu a považuji to za součást té kampaně, která na mě probíhá," řekl Babiš. Odmítl také, že by nějakým způsobem ovlivňoval články v médiích, jak naznačovala jedna z nahrávek.

Místopředseda ČSSD Milan Chovanec po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem řekl, že z nových informací jednoznačně plyne, že Babiš svá média ovlivňuje. „A potvrzuje se zjevně, že v rámci policejní reorganizace i dalších politických útoků na své politické konkurenty používá takzvaná nezávislá média,“ uvedl.

Zeman si znovu vládu z kamarádů nesestaví, naznačil Chovanec. Druhý den vládní krize přehledně

sinfin.digital