Mediální válka: Ruské televizi RT hrozí, že kvůli zaujatosti v kauze Skripal ztratí v Británii licenci

ČTK

raz

Britský regulační úřad pro média OFCOM dnes oznámil, že začal vyšetřovat ruskou mezinárodní televizi RT kvůli možnému porušení pravidel o nestrannosti ve zpravodajství po březnové otravě dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v Salisbury na jihu Anglie. Mluvčí RT v reakci na sdělení OFCOM uvedla, že přístup RT ke zpravodajství se po incidentu v Salisbury nezměnil a že o záležitosti bude vedení stanice jednat s britským regulátorem.

Propagandistická stanice, kterou financuje ruská vláda, by mohla podle agentury Reuters v Británii přijít o vysílací práva, pokud OFCOM usoudí, že porušila pravidla o nezaujatosti. Ruské ministerstvo zahraničí už dříve varovalo, že vyhostí ze země britská média, pokud RT v Británii ztratí licenci. OFCOM dnes dodal, že výsledky sedmera vyšetřování oznámí co nejdříve.

„Od událostí v Salisbury jsme zaznamenali podstatné zvýšení počtu programů na kanálu RT, které si zaslouží vyšetřování týkající se možného porušení pravidel pro vysílání OFCOM,“ uvedla instituce v prohlášení. Do té doby se ale podle ní zpravodajství RT v zásadě neodlišovalo od jiných médií. Mluvčí RT to ocenila a dodala, že tím by měla skončit všechna "nechutná politická prohlášení" na adresu stanice.

Režírování „chemického útoku“ v Sýrii: Rusové si k propagandě vypůjčili záběry z filmu Revolution Man

sinfin.digital