Pošťáci už nebudou roznášet předplacené noviny. Vydavatelé si roznášku raději zajistí sami

ČTK

urm

Největší tuzemský distributor tisku PNS převezme od ledna s firmou Mediaservis rozvážku předplacených novin od České pošty. Denně budou do schránek doručovat v průměru 250.000 deníků. ČTK to řekl předseda představenstva PNS Petr Novák. Pošta se s vydavateli nedohodla na zvýšení ceny za distribuci.

 

PNS, která zajišťuje distribuci tisku pro volný prodej, tedy do trafik a na další obchodní místa, bude mít na starosti rozvoz předplacených novin z tiskáren do zhruba 2500 míst, kde si je budou přebírat doručovatelé Mediaservisu. Ti je pak roznesou do schránek.

"Prodaný náklad deníků klesá tempem sedm až osm procent ročně, což se projevilo i v poklesu našich výnosů z distribuce pro volný prodej. Rozšíření distribuce i pro předplatitele nám pomůže pokles nahradit," uvedl Novák.

Roznášku novin bude v Mediaservisu zajišťovat podle ředitele Jana Kloučka zhruba 4000 doručovatelů. Část firma využije ze stávajících 6000 pracovníků, kteří zajišťují roznášku adresných a neadresných zásilek a zbytek právě aktivně nabírá. Nová služba si zároveň vyžádala přijetí přibližně 100 pracovníků, kteří budou v regionech doručování řídit.

sinfin.digital