RegioJet rozšíří mezinárodní spoje, nově bude jezdit z Krakova do Vídně

ČTK

mst

Dopravní společnost RegioJet Radima Jančury v červenci rozšíří mezinárodní spoje a linky ve vnitrostátní dopravě v Německu. Od neděle 1. července prodlouží linku z Ostravy do Krakova také do Olomouce, Brna a Vídně. Od poloviny července zvýší počet spojů z Prahy do Drážďan a do Berlína. Rozšíření přichází krátce poté, co firma redukovala spoje v české vnitrostátní dopravě.

Do zahraničí expanduje Jančura vzhledem k tomu, že tam jezdí konkurenční FlixBus za výrazně vyšší ceny než v Česku a nevede zde tak tvrdou cenovou válku. Jančura kvůli údajně podnákladovým cenám viní konkurenta z nekalé soutěže a poslal mu předžalobní výzvu.

Spoje na lince z Vídně do Krakova pojedou jednou denně v každém směru, cestu urazí za šest a půl hodiny. Například z Brna do Krakova stojí jízdenka od 199 korun. Cena za celou cestu začíná na 199 korunách, ale ve vytíženějších dnech i 349 korun. Na stejné lince jezdí jednou denně i FlixBus, který jízdenku na celou trasu nabízí nejlevněji výjimečně od 319 korun. Na trase jezdí vícekrát denně i turecký dopravce a cestu je možné zdolat také nočním vlakem.

Václav Klaus: Stydím se za Česko. Volby nic neřeší, tím bahnem tady si musíme projít

sinfin.digital