Šarapatka v Radě ČT zatím zůstává. Poslankyně ANO, která mu jde po krku, prohrála

Poslankyně hnutí ANO Barbora Kořanová, která v posledních dnech vygradovala svůj dlouhodobý plán odvolat Zdeňka Šarpatku z Rady ČT, pomyslné první kolo prohrála. ODS dnes na zasedání volebního výboru sněmovny mazaně využila absence čtyř poslanců bloku vládních stran a navrhla, aby se o každém navrženém bodu programu hlasovalo zvlášť. Pro bylo pouhých sedm zástupců hnutí ANO a SPD, což v danou chvíli na zařazení bodu nestačilo. Kořanové a spol. chyběl jeden hlas.

 

Politika má své kouzlo mimo jiné v možnosti využít rafinovaně nejrůznější procedurální fígle. Jde ale o disciplínu, kterou ne úplně každý ovládá. Přesně to se v úterý stalo poslankyni hnutí ANO Barboře Kořanové, když se jí nepodařilo na program zasedání výboru prosadit bod, který se měl týkat odvolání Zdeňka Šarapatky z Rady ČT.

Občanští demokraté zkušeně zareagovali na absenci Patrika Nachera, Martina Kolovratníka (oba z hnutí ANO), Petra Dolínka (ČSSD) a Miloslavy Vostré (KSČM). Z pohodlné většiny 11:7 ve prospěch bloku vládních stran byla náhle remíza 7:7. Teoreticky je možné, že odvolání Šarapatky Kořanová „propašuje“ do bodu různé. Pokud se tak nestane, bude si muset počkat na příští schůzi výboru.

Nepravděpodobný hrdina. Vystrčil chytil za vlasy šanci, která se nebude opakovat

sinfin.digital