Útok jako od Zemana jsem ve funkci ještě nezažil, říká šéf ČT Dvořák. A TV Barrandov? Zcela proti zákonům

Jaroslav Šimáček

Českou televizi podrobili v poslední době ostré kritice prezident Miloš Zeman či mediální magnát Jaromír Soukup, kteří by svorně nejraději zrušili koncesionářské poplatky. Co na jejich útoky říká generální ředitel ČT Petr Dvořák? A jak hodnotí TV Barrandov, která na ČT skrze svého šéfa opakovaně útočí? Přinášíme část rozhovoru, který Dvořák poskytl Blesk Zprávám.

Miloš Zeman nedávno uváděl, že by si velmi přál personální změny v České televizi a poslance nabádal, ať nadvakrát neschválí zprávu o hospodaření ČT. Vnímáte to tak, že své útoky stupňuje?

Je to nestandardní, že by politik řešil to, kdo sedí v čele veřejnoprávní instituce. Za těch 6,5 roku, co v ČT jsem, jsem takový přímý a osobní útok zatím nezažil. To, že jsem slyšel z kuloárů, že někomu úplně nevyhovuje moje osoba, nebo osoby dalších ředitelů, kteří tady v ČT pracují – ať už ve zpravodajství, ve výrobě nebo v přípravě nových pořadů, to jsem slyšel několikrát. Ale že by to bylo takhle přímo řečeno a že by ten způsob byl takto prezentován, to je poprvé.

sinfin.digital