100 000 eur za teroristu. Tunisan podezřelý z útoku v Berlíně jde z problému do problému

Info.cz

Pátrání po muži známém jako Anis Amri pokračuje po celé Evropě. Mezitím se na veřejnost dostávají detaily ze života tohoto 24letého Tunisana, který je pro německou policii hlavním podezřelým z pondělního útoku na vánoční trh v Berlíně. Úřadům rozhodně nebyl neznámý. 

Nebezpečný a ozbrojený, a to nikoli poprvé. Tunisan Anis Amri se za 24 let svého života dostal do problémů se zákonem už několikrát.

Jeho rodinu podle tuniského listu Aš-Šurúk vyslechla policie. Dozvěděla se, že hledaný muž opustil zemi v roce 2010 během protivládních protestů. Podle jeho otce si v Itálii odpykával čtyřletý trest za podpálení školy. V domovském Tunisku byl údajně v nepřítomnosti odsouzen na pět let za násilné přepadení.

Do Německa se Amri podle otce dostal zhruba před rokem. Agentura Reuters s odvoláním na justiční zdroje uvedla, že ho letos německé úřady sledovaly, protože ho podezřívaly z přípravy loupeže, při které chtěl získat peníze na nákup automatické zbraně k možnému útoku. Zmíněný zdroj, který tak potvrdil obdobné informace deníku Bild, dodal, že sledování bylo pro nedostatek důkazů zastaveno.

sinfin.digital