700 vražd za jediný rok. V Chicagu platí zákon ulice

Info.cz

Chlapec střílí na jiného mladíka, náhodná kolemjdoucí přichází o život. Jedná se o boj mezi gangy. To není příběh z filmu ale realita Chicaga. Počet vražd ve Spojených státech roste a policii Afroameričani nedůvěřují. 

Incident se stal jen jeden blok od Ředitelství chicagské policie, píše americký NewsWeek. Zhruba po týdnu se James dozvěděl ze sociálních sítí, že vrahem byl teprve patnáctiletý chlapec, který patří do gangu Murder Town (Vražedné město). Jamese se pokusil zastřelit, protože se v minulosti potuloval s jiným větším gangem Gangster Disciples. „Nebyl jsem perfektní dítě,“ popisuje James. „Někdo ho na mě poslal. To dítě chtělo získat zářezy,“ dodává.

Nelsonová se stala 238. obětí vraždy v Chicagu. Na konci listopadu už bylo vražd 700, nejvíce od roku 1998. V USA jich přibývá rychlým tempem. Předpokládá se, že letos až o 13 procent, z čehož až polovina nárůstu se přičítá právě Chicagu. Pro srovnání v Praze loni došlo k 24 vraždám, Chicago má přitom jen zhruba dvojnásobný počet obyvatel.

„Cítím bolest v mém městě, kamkoliv jdu. 314 vojáků zemřelo v Iráku, 509 zemřelo v Chicagu."

sinfin.digital