8 let za video na Facebooku: Žena si stěžovala na sexuální obtěžování v Egyptě, je za mřížemi

Pavel Novotný

Osm let vězení za jediné video umístěné na Facebooku si od egyptského soudu vysloužila čtyřiadvacetiletá Libanonka. Pravda, za velice peprné video, ve kterém nevybíravými slovy popisovala své zkušenosti z pobytu pod pyramidami, kde jí prý muži sexuálně obtěžovali. I když zvolené výrazy jistě musely Egypťany urazit, jejich země má v tomto ohledu vážné a dlouhodobé problémy.

Mona Mazbúhová se během asi desetiminutového monologu opravdu nekrotila. Egypt je podle ní "zkurvysyní" zemí, jejíž mužské občany tvoří "pasáci", "podvodníci" a "žebráci". Egypťanky se pak podle libanonské turistky chovají jako "prostitutky", a to i proto, že tolerují chování, kterého se muži vůči nim dopouštějí. Obyvatelé někdejší slavné říše na Nilu prý jako celek patří k "nejsprostějším národům vůbec".

Co se mladé Libanonce v Egyptě přihodilo? Rozčílili ji dva kolemjdoucí, kteří ji sexuálně obtěžovali. Přímo na ulici prestižní čtvrti Zamalek jí adresovali urážlivé poznámky. Ten samý den se k ní obzvlášť nevhodně choval i taxikář. Návštěvnici z kosmopolitního a poměrně bohatého Libanonu neoslnili ani káhirské restaurační služby v době muslimského půstu. A připomněla, že při předchozí cestě do země byla okradena.

Chalánková: Adopce dětí homosexuály jsou proti přirozenému řádu, bortí systém a není to náhoda

sinfin.digital