Afghánským Džalálábádem otřásly exploze. Svědci hovoří o střelbě a rozmisťování min

ČTK

luš

Východoafghánským městem Dželálábádem dnes otřásla série explozí a z míst, kde nim došlo, bylo také slyšet střelbu. Informovala o tom agentura Reuters bez zmínky o případných mrtvých či zraněných. Agentura AFP uvedla, že nejméně tři lidé jsou zraněni. Podle místních představitelů se terčem útoku stala kolej pro výuku porodních asistentek.

„V této chvíli byli tři zranění převezeni do nemocnice,“ sdělil mluvčí guvernéra provincie Nangarhár, jejíž metropolí je Dželálábád. Není však zřejmé, zda jsou mezi nimi ženy, které se výuky účastnily. Část asistentek byla podle mluvčího z napadené budovy evakuována.

„Po prvním výbuchu jsem slyšel tři další a viděl jsem, jak po ulici běží útočníci,“ sdělil podle AFP jeden ze svědků události.

Další muž potvrdil i střelbu. „Slyšel jsem výstřely a viděl útočníky, jak rozmísťují miny. Bezpečnostní síly je teď deaktivují,“ řekl tento svědek pod podmínkou zachování anonymity.

Jde o další z útoků, které se v posledních týdnech v Dželálábádu odehrály a vyžádaly si oběti na životech. Zatím se k němu nikdo nepřihlásil, ale v předchozích případech tak učinila teroristická organizace Islámský stát.

sinfin.digital