Bavorsko očekává desítky centimetrů sněhu, mnichovské letiště má problémy

ČTK

zah

Rozmarům zimního počasí dnes čelí Bavorsko, kde navíc podle meterorologů může do pondělka napadnout ještě dalších 50 centimetrů sněhu. Na bílý příval se mají připravit hlavně horské oblasti. S problémy se potýká i mnichovské letiště, které ruší a odkládá lety včetně těch spojení, která mají za cíl Prahu. Kvůli sněhu rovněž přibylo problémů na bavorských silnicích.

Husté sněžení, větrné počasí a špatná viditelnost zkomplikovaly provoz na letišti v Mnichově. Zrušeno dnes kvůli tomu muselo být na devět desítek letů, což je zhruba deset procent celodenního objemu. „Další lety jsou navíc zpožděny,“ uvedla mluvčí letiště. „Na úklid dráhy potřebujeme 25 minut. A během této doby je dráha uzavřená,“ dodala s tím, že další čas si žádá i odmrazování letadel.

Situace v Mnichově dopadla také na cestující mezi bavorskou metropolí a Prahou. Zatímco dopolední linka do Prahy odletěla prakticky podle rozvrhu, zpáteční spoj s návratem v 13:10 do českého hlavního města byl zpožděn o více než hodinu. Zcela zrušena pak byla linka s přistáním v Praze v 16:05 a následným odletem do Mnichova v 16:40.

Miluju Maďarsko, jen nesouhlasím s Orbánem, říká student, kterému hrozí osm let za demonstraci

sinfin.digital