Bomby pro Clintonovou, Obamu a Sorose? Může jít o předvolební útok na demokratickou opozici, píše NYT

ČTK

lup

Výbušná zařízení, rozeslaná v posledních třech dnech do New Yorku a Washingtonu, byla určena osobám vystaveným v poslední době tvrdé kritice amerických pravicových kruhů. Uvedl to dnes list The New York Times, podle něhož policie zjišťuje, zda atentátník dva týdny před kongresovými volbami nemíří právě na cíle spojené s americkou demokratickou opozicí.

Prakticky identická výbušná zařízení obdržela protikandidátka Donalda Trumpa v prezidentských volbách Hillary Clintonová a poslední demokratický prezident Barack Obama. Oba se teď ve volební kampani angažují na podporu demokratických uchazečů o parlamentní a guvernérské posty a kritizují nynější vládu, i když přímému útoku na Trumpa se většinou vyhýbají.

Soros patří k velkým sponzorům amerických demokratů, kterého republikánský poslanec Matt Gaetz před nedávnem lživě obvinil, že financuje pochod středoamerických migrantů do USA. Zásilka pro newyorskou redakci CNN byla údajně adresována bývalému šéfovi CIA Johnu Brennanovi, který po odchodu z funkce s CNN spolupracuje a Bílý dům tvrdě kritizuje.

sinfin.digital