Britská média: Putin vděčí i Británii. Obvinění vůči Moskvě mobilizovala voliče

ČTK

bau

Britská obvinění vůči Moskvě kvůli útoku na Sergeje Skripala mobilizovala voliče do nedělních prezidentských voleb v Rusku. „Za to musíme říct Británii díky,“ citovaly listy The Times a Financial Times mluvčího kampaně prezidenta Vladimira Putina Andreje Kondrašova. Deník The Guardian i některá francouzská média pak spekulují o tom, co by mohl Putinův čtvrtý prezidentský mandát přinést.

Zpravodajská společnost BBC napsala, že Putin nedělní volby 'nemohl prohrát'. „Byly to volby s osmi kandidáty, avšak od počátku s jedním jasným vítězem. (...) Účast byla jedinou opravdovou proměnnou,“ uvedla BBC.

Nakonec zřejmě přišlo k urnám 67,4 procenta voličů, což je podle Kondrašova o osm až deset procent více, než se čekalo. „Do velké míry je to díky Británii,“ řekl The Times. Londýn prý vyburcoval voliče svojí reakcí na útok nervovým jedem v Salisbury. „Kdykoli je Rusko nahodile a bez důkazů z něčeho obviněno, ruský národ se sjednotí kolem mocenského centra. A mocenským centrem je dnes jednoznačně Putin,“ dodal Kondrašov.

Rath „vlečený v poutech“. Soud ho chtěl vyslechnout, ale nedostavil se

sinfin.digital