Clinton: Hnutí MeToo je dobrá iniciativa, ale s Lewinskou ji odmítám spojovat. Cítil jsem se strašlivě

ČTK

raz

Někdejší americký prezident Bill Clinton považuje za dobré hnutí MeToo, kdy ženy veřejně hovoří o svých zkušenostech jako obětí sexuálního zneužívání, odmítá s ním ale spojovat svou mimomanželskou aféru s tehdejší stážistkou z Bílého domu Monicou Lewinskou. V dnes zveřejněném rozhovoru s televizí NBC odmítl názor, že se měl před dvaceti lety osobně Lewinské v soukromí omluvit, neboť tak učinil veřejně.

„Řešil jsem to před 20 lety," řekl Clinton, který vládl v letech 1993-2001. „A americký lid, dvě třetiny národa, stál za mnou. Snažil jsem se od té doby odvést dobrou práci v mém životě i v pracovní kariéře. To je vše, co k tomu můžu říci,“ řekl Clinton. Uvedl rovněž, že se kvůli skandálu cítil strašlivě a že z něho rozhodně nevyvázl lacině. „Z Bílého domu jsem odcházel s dluhem 16 milionů dolarů,“ vysvětlil.

Na dotaz moderátora, zda měl před dvaceti lety rezignovat a zda hnutí MeToo změnilo jeho náhled na románek, odpověděl záporně. „Udělal jsem správnou věc, bránil jsem ústavu,“ řekl s tím, že jeho kritici přehlížejí fakta a snaží se ho přiřadit do škatulky mužů obviněných ze sexuálních útoků a ze sexuálního obtěžování.

sinfin.digital