Další otřes v Bílém domě. Trumpovi utekl hlavní obhájce v kauze ovlivňování voleb Rusy

lup

Donald Trump přišel o svého hlavního obhájce v kauze ruských zásahů do předvolební kampaně v roce 2016. Uvedla to BBC s odkazem na americká média. Advokátovi Johnu Dowdovi podle nich došla trpělivost s tím, že mu Trump nenaslouchá. Další zdroje uvádějí, že Trump naopak Dowda odstavil kvůli ztrátě důvěry v jeho schopnosti oponovat zvláštnímu vyšetřovateli kauzy Robertu Muellerovi. V každém případě se jedná o další dramatickou změnu na důležité pozici v Trumpově nejbližším okolí.

John Dowd byl v čele Trumpova právního týmu od loňského léta, kdy vystřídal Trumpův dřívější advokát v případ Marc Kasowitz. Podle deníku New York Times odchod již několikrát zvažoval, údajně vždy s poukazem na to, že si Trump dělá, co chce, a nedbá na jeho rady. To teď má být i důvodem skutečného odchodu.

Trumpovo přehlížení a ignorování názorů jeho poradců je veřejným tajemstvím. Naposledy se to dle amerických médií ukázalo tento týden, kdy Trump po telefonu blahopřál Vladimirovi Putinovi ke znovuzvolení, ačkoli mu v podkladech velkým písmem stála leželo stručné doporučení "NEGRATULOVAT".

Bannonův projekt, který vytáhl Trumpa do Bílého domu. Jak Cambridge Analytica ovlivnila volby

sinfin.digital