Děsivé detaily krveprolití v Torontu: Řidič jel šedesátkou a zrychloval, lidé létali vzduchem

ČTK

luš

Při pondělních nájezdech dodávky do chodců v Torontu zemřelo nejméně deset lidí a dalších 15 bylo zraněno. Informoval o tom šéf místní policie, podle něhož z výpovědí svědků jasně plyne, že šlo o úmyslný čin. Řidičem byl pětadvacetiletý Alek Minassian, jehož motiv policie zatím nezná. Podezřelý muž podle policistů není spojen se žádnou teroristickou organizací.

Krveprolití začalo krátce před 13:30 místního času (před 19:30 SELČ) na rušné obchodní ulici v severní torontské části North York, kdy byly na chodnících za slunečného odpoledne desítky lidí. Bílá dodávka podle svědků srazila chodce na přechodu, vyjela na chodník a na úseku dlouhém více než kilometr metrů porážela lidi.

Zaměstnankyně IT firmy Michele Kelmanová se právě s kolegyní vracela z oběda, když za sebou uslyšely křik. Když se otočila, viděla těla odletující od automobilu, který se řítil jejich směrem. Instinktivně se přikrčila ke straně a zakryla si hlavu. Když se opět rozhlédla kolem, auto již projelo. „Moje kamarádka byla pryč. Nemohla jsem ji najít. Všude kolem byla těla,“ popsala deníku Globe and Mail. Její kolegyně se stala jednou z nejméně deseti smrtelných obětí řidiče dodávky.

Trest pro atentátníka z Paříže Abdeslama: Za pokus o vraždu policistů dostal 20 let vězení

sinfin.digital