„Džihád lásky“ dopálil radikální hinduisty v Indii. Smíšená manželství s muslimy chtějí krvavě trestat

Pavel Novotný

Jste muslim a za manželku máte hinduistku? Máte nejvyšší čas konvertovat, jinak vám nevydáme pas, dozvěděl se Anás Siddikí od úřadů v Indii. Nejde prý o ojedinělý případ. S nástupem nacionalistů z Indické lidové strany (BJP) k moci zesílily útoky radikálních hinduistů proti menšinám. Ti dokonce zveřejnili seznam párů různého vyznání s tím, že muslimské partnery je na místě „ztrestat“.

Stalo se ve městě Lucknow. Manželé Tanvi Setová a Anás Siddíkí se vydali pro cestovní pas. Očekávali úmornou proceduru, typickou pro indickou byrokracii. Návdavkem se jim ale dostalo „ponížení, které za dvanáct roků manželství nezažili“.

Alespoň to na twitterovém účtu uvedla Tanvi, kterou příslušný úředník veřejně vyzval, ať přijme manželovo jméno. Ať je jasné, že si vzala muslima – paní Setová si ponechala dívčí příjmení, ze kterého lze usuzovat na její hinduistický původ. Jejímu muslimskému muži pak subalterní oficiál údajně poradil, že musí konvertovat k manželčině víře, jinak mu doklad asi nevydá. Radikální hinduisté věří velmi rozšířené spiklenecké teorii, podle které cyničtí muslimové získávají „džihádem lásky“ pro islám naivní dívky z jejich komunity.

sinfin.digital