Facebook chce vytvořit nový tým pro dohled nad obsahem. Naráží ale na tyto problémy

vl

Společnost Facebook v posledních měsících spolupracuje s akademiky, studenty, právníky i vlastními zaměstnanci na plánu vytvořit nezávislou globální radu pro dohled nad obsahem. Stále ovšem není jasné, jak má tato rada vypadat ani čím přesně se bude zabývat, píše Kurt Wagner pro Bloomberg.

Zhruba třicet zaměstnanců se podle článku na webu Bloomberg na konci května sešlo v kalifornském sídle společnosti Facebook k diskusi o sexuálním zneužívání. Řešili konkrétní příspěvek – seznam více než 70 akademiků, kteří se údajně dopustili sexuálního obtěžování. Ačkoliv o osudu příspěvku už dávno rozhodli moderátoři Facebooku, skupina zaměstnanců měla znovu řešit, zda post odstranit, nebo nechat online.

Padaly závažné otázky: Jsou obvinění dotyčných akademiků věrohodná? Co když některý z nich po zveřejnění příspěvku spáchá sebevraždu? Změníme pak názor a zpětně ho smažeme?

Po dvou hodinách diskuse nakonec 22 lidí hlasovalo pro ponechání zmíněného seznamu online a jen čtyři byli pro smazání. Málokdo ale uvedl, že by si byl svým rozhodnutím stoprocentně jistý. Skupina tak potvrdila dřívější verdikt moderátorů, kteří obsah neodstranili.

Části Česka hrozil rozsáhlý blackout. Odvrátila jej "nenáviděná" elektrárna

sinfin.digital