Haló, tady Vladimir. Trumpa čeká první telefonát s Putinem, britská premiérka před Moskvou varovala

ČTK

luš

Nový americký prezident Donald Trump bude o víkendu poprvé od inaugurace mluvit s ruským protějškem Vladimirem Putinem. Americká televizní stanice CNN s odvoláním na nejmenovaného vládního představitele uvádí, že prezidenti mají na sobotu naplánovaný telefonický rozhovor. Britská premiérka Theresa Mayová, které je nyní na návštěvě Washingtonu před Putinem americké republikány varovala.

Sám Trump prohlásil, že si s Putinem brzy pohovoří. „Telefonoval mi, když jsem vyhrál. Ještě jsme nejednali. Ale, jak chápu, brzy si pohovoříme,“ řekl televizi Fox News. Prohlásil také, že zlepšení vzájemných vztahů bude ku prospěchu jak Rusům, tak Američanům.

Putinův mluvčí Dmitrij Peskov ve čtvrtek uvedl, že přímý kontakt mezi Kremlem a Bílým domem po Trumpově páteční inauguraci zatím nebyl navázán. Obě strany se dosud nemohly domluvit ani na termínu telefonického rozhovoru mezi oběma prezidenty, připomněla agentura TASS. Ještě dříve dal mluvčí Kremlu najevo, že schůzka obou prezidentů je spíše záležitostí měsíců, než týdnů.

Ruský prezident zcela zastínil Trumpovu blonďatou ofinu

sinfin.digital