Integrace uprchlíků v Německu: Země sází na kavárenskou kulturu, na migranty ale pouští psy

vkr

Již přes dva roky ponechává německá kancléřka Angela Merkelová uprchlíkům otevřené dveře do spolkové země. Během té doby našly u našeho západního souseda azyl tisíce migrantů z válkou ničených zemí. Zatímco v některých městech je integrace cizinců z Afghánistánu, Iráku a Sýrie zdrojem pýchy a symbolem strategie výhodné pro obě strany, jinde je jejich začlenění do společnosti problematické a místní na ně pouští smečky hladových psů.

„Myslel jsem, že jsem své problémy nechal za sebou. V Sýrii," vypráví syrský uprchlík Yahya „Do Německa jsem přišel, abych mohl žít v míru, jsou zde ale lidé, kteří nás nechtějí nechat užít nově nabyté svobody. Proto už ani nechodím večer ven, nechci si říkat o problémy,“ dodává mladík pro server CNN.

Yahya našel svůj nový domov ve čtyřicetitisícovém východoněmeckém městě Bautzen. Když Angela Merkelová otevřela svou náruč německým uprchlíkům, na Bautzen připadlo přijmout 900 migrantů. Starosta však navrhnul, že jich přijme 1700.

Situace se ale pro nové sousedy začala velmi rychle komplikovat. První uprchlíky, kteří přijeli, vítaly zátarasy a demonstrace. Ubytovna, kde měli bydlet, skončila v plamenech. 

Policie dopadla všechny 4 uprchlíky, kteří v Itálii brutálně znásilnili Polku a transsexuála

sinfin.digital