Itálii sužuje špatné počasí. Umírají lidé a Benátky jsou skoro celé pod vodou

ČTK

lup

Itálii sužuje silný vítr a déšť. Následkem špatného počasí přišlo o život při třech různých incidentech pět lidí. Benátky se potýkají s mimořádným množstvím vody a kvůli vichru byly uzavřeny pro turisty vykopávky v Pompejích i památky v Římě. Agentura ANSA píše, že se špatným počasím bojuje celý Apeninský poloostrov.

Spadlý strom ve Frosinone v centrální části země zabil dva mladé lidi v automobilu. Při podobném incidentu byl v nedalekém města Terracina zabit další člověk. Padající strom zabil jednadvacetiletého mladého muže kráčejícího Neapolí a v Savoně na severozápadě Itálie zasáhl jednu ženu předmět uvolněný silným větrem. Žena po převozu do nemocnice zemřela.

V Benátkách voda odpoledne vystoupla do výšky 156 centimetrů a zaplaveno je 75 procent města. Je to pošesté v moderní historii, kdy voda ve městě přesáhla 150centimetrovou hranici - poprvé to bylo v roce 1951, naposledy roku 2008. Rekordní byl rok 1966, kdy Benátky měly vodu ve výšce 194 centimetrů. Hladina vody se v Benátkách zvyšuje, když do nich silný vítr tlačí vodu z laguny, avšak současná situace je mimořádná.

Britové chtějí skoncovat s bezohledným bohatnutím Facebooku a Googlu. Na daních jim vezmou miliardy

sinfin.digital