„Je načase ho umlčet.“ Bývalá agentka CIA vybírá peníze, aby Trumpovi zamezila přístup na Twitter

Info.cz

Miliardu dolarů (22 miliard korun) chce pomocí skupinového financování (crowdfundingu) vybrat bývalá agentka americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Valerie Plameová Wilsonová. Peníze chce využít na nákup akcií sociální sítě Twitter, a to s jediným cílem: zamezit v přístupu na síť americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

„Pokud zástupci Twitteru nezastaví (šíření) Trumpova násilí a nenávisti, pak je to na nás,“ napsala Plameová Wilsonová na téže sociální síti, kterou se chystá koupit. Svůj vzkaz doprovodila hashtagy #BuyTwitter a #BanTrump, tedy #KupteTwitter a #ZakažteTrumpa.

Podle textu, který bývalá agentka CIA připojila k žádosti o finanční podporu na crowdfundingovém serveru GoFundMe, prezidentovy tweety podporují zastánce nadřazenosti bílé rasy či vyzívají k násilí na novinářích a „ničí“ tak Spojené státy. „Je na čase ho umlčet,“ doplnila Plameová Wilsonová. Do dnešních 4:00 SELČ se jí na projekt podařilo vybrat od více než 700 uživatelů částku přes 27 000 dolarů (téměř 600 000 korun).

Podle mluvčí Bílého domu Sarah Huckabeeové Sandersové nízká částka, kterou se podařilo dosud vybrat, ukazuje, že americký lid má prezidentovy tweety rád. Pokus Plameové Wilsonové označila za „směšný“. Snaha připravit Trumpa o právo na svobodu projevu je podle ní jediným výrazem nenávisti a netolerance v této kauze.

sinfin.digital