Je to chlapec. Vévodkyně Kate porodila třetí královské dítě, jméno zatím není jasné

raz

Manželka britského prince Williama Kate porodila syna, oznámil to Kensingotnský palác na svém twitterovém účtu. Chlapec se narodil v 11:01 ( (12:01 SELČ)) a váží 3 kila a 82 gramů. Jeho jméno zatím není jasné, on i vévodkyně Kate jsou v pořádku. Princ William byl přítomen u porodu svého již třetího potomka, který se stal pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

O narození královského potomka už vědí i královna Alžběta II., její manžel Philip, princ Charles s manželkou Camillou i strýček novorozeněte princ Harry a všichni jsou podle sdělení paláce „zprávou potěšeni“.

Novorozený chlapec je třetím potomkem Williama a Kate. Jejich synovi Georgeovi jsou čtyři a dceři Charlotte dva roky. Podle sázkařů by se chlapec mohl jmenovat Albert, Arthur nebo Fred.

Kate si prý původně přála své třetí dítě porodit doma. Podrobnosti čtěte zde>>>

Krátce po narození chlapce princi Williamovi a jeho manželce Kate poblahopřála britská premiérka Theresa Mayová. „Srdečně gratuluji vévodovi a vévodkyni z Cambridge k narození chlapečka (...) přeji jim hodně štěstí," uvedla.

Novorozený princ je šestým pravnukem královny Alžběty II. a pátým v následnictví na britský trůn; po svém bratrovi, sestře, otci Williamovi a dědečkovi princi Charlesovi. Změna zákona z roku 2013 totiž znamená, že mladší bratr v následnictví nepředběhne starší sestru, tedy Charlottu. Williamův bratr princ Harry, který se příští měsíc ožení s herečkou Meghan Markleovou, je v následnictví šestý.

sinfin.digital