Koncentrační tábor i rejdiště pirátů. Ostrov Sentosa, kde se Trump setká s Kimem, má temnou minulost

ČTK

mst

Singapurský ostrov Sentosa, který se má 12. června stát dějištěm historického summitu amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čong-una, je v současnosti známý především jako luxusní letovisko. V minulosti byly ale ostrov a okolní vody rejdištěm pirátů a za druhé světové války se zde nacházel zajatecký tábor.

Ostrov Sentosa o rozloze pěti kilometrů čtverečních se nachází v těsné blízkosti hlavního singapurského ostrova, se kterým je spojen mostem. Na němž je cesta pro pěší, silnice pro automobilovou dopravu a visutá dráha. Kromě toho se lze na ostrov dostat také kabinovou lanovkou. Právě díky tomuto omezenému přístupu nabízí ostrov bezpečné podmínky pro summit.

Na Sentosu, jeden z 63 singapurských ostrovů, přijíždí podle místních úřadů ročně téměř 20 milionů turistů, kteří směřují hlavně za písečnými plážemi. Na ostrově, který se pyšní těmi nejprestižnějšími singapurskými rezidenčními čtvrtěmi a nejdražšími hotely, je také vyhlášený golfový klub se dvěma hřišti, kasino, soukromá přístaviště pro jachty a menší lodě, několik restaurací oceněných michelinskými hvězdami či zábavní park americké filmové společnosti Universal Studios.

Prezident Zeman póvlizuje, sprostý je záměrně, mluví poklesle a bez úcty, říká jazykovědec Oliva

sinfin.digital