Korejský pop jako cesta k míru: Kima dojal koncert hvězd ze Soulu, mluví o novém začátku vztahů

ČTK

raz

Nedělní koncert jihokorejských popových hvězd, který se konal v severokorejském hlavním městě Pchjongjangu, vůdce KLDR Kim Čong-una "hluboce dojal". Uvedla to dnes oficiální severokorejská agentura KCNA. Hudební akce nesla název Jaro přichází a severokorejský diktátor údajně vyjádřil naději, že po něm bude následovat "úspěšný podzim". Podle agentury Reuters by se podobná akce jako nyní v Pchjongjangu mohla konat na podzim v Soulu.

"Náš drahý soudruh vůdce řekl, že se jeho srdce dmulo a že byl hluboce dojat pohledem na to, jak jeho lid upřímně jásá a jak si prohlubuje znalosti jihokorejské populární kultury," uvedla severokorejská agentura KCNA.

Kim na představení v pchjongjangském Velkém divadle dorazil se svou manželkou Ri Sol-ču, sestrou Kim Jo-čong a devadesátiletým Kim Jong-namem, oficiálně nejvyšším představitelem KLDR. Média Kim Čong-una zachytila, jak na koncertu tleská. Podle agentury AFP byl prvním severokorejským vůdcem, který se představení jihokorejských umělců zúčastnil. Podle KCNA jim po koncertu "vyjádřil hluboké díky". S některými umělci se Kim také vyfotil.

sinfin.digital