Majitel kamionu použitého při útoku v Berlíně za řidiče ručí. Náklaďák mohl někdo ukrást

Info.cz

Německá policie prověřuje možnost, že kamion, který vjel na vánoční trhy v Berlíně, někdo ukradl. Registrovaným řidičem měl být muž z Polska, ten se ale majiteli dopravní firmy naposledy ozval v poledne. Okolo čtvrté opoledne se řidiči snažila dovolat manželka. Ale marně.  Podle policie byl Polák spolujezdcem.

Auto cestující s nákladem z Itálie mělo být vyloženo v Berlíně, nikdy se tak ale nestalo. I proto majitel vozu Ariel Zurawski věří, že kamion musel někdo ukrást. "Ručím za něj. Je to můj bratranec. Pracuje pro nás už 15 let," řekl Zurawski. 

Policie tuto informaci zatím nepotvrdila, podle polské televize TVN24 už ale o této možnosti mluvila s řidičovou manželkou.

Řidič vozu, kterého policie dopadla na útěku v rozsáhlém berlínském parku Tiergarten, je podle zdroje agentury DPA z bezpečnostních kruhů Afghánec nebo Pákistánec. Podle deníku Die Welt do Německa přicestoval jako uprchlík v polovině letošního února. Muž údajně často měnil svou identitu, ta pravá se tak zatím nedá jednoznačně určit.

První video z Berlína. Záchranáři stále ošetřují zraněné po útoku na vánoční trh

sinfin.digital