„Mého muže zabila slova.“ Vdova po zavražděném starostovi viní polskou televizi z nenávisti

ČTK

luš

Vdova po zavražděném starostovi polského města Gdaňsk Pawlu Adamowiczovi tento týden v rozhovoru pro portál onet.pl obvinila veřejnoprávní televizi z nepřímého podílu na vraždě jejího manžela. „Mého muže zabila slova,“ prohlásila Magdalena Adamowiczová, podle které si vrah vybral za oběť jejího manžela kvůli „jazyku nenávisti“ šířenému proti němu v médiích.

„Je to odpovědnost TVP, já si to tak myslím,“ prohlásila Adamowiczová. „Ti, kteří útočili na mého muže, to nebyli novináři. Ti lidé si nezaslouží takové označení,“ řekla také Adamowiczová s tím, že jeden z nich „mnohokrát běhal po městě za Pawlem, vykřikoval na něj urážky“.

Adamowiczová vedení TVP vzkázala, že ji za její slova může klidně zažalovat. Televize ve středu večer vydala prohlášení, že Adamowiczovou nezažaluje, protože se na ni vzhledem k tomu, že prožívá období smutku, vztahuje „kulturní imunita“. TVP nicméně stojí za tím, že „přičítat jí jakoukoliv odpovědnost na tomto zločinu je lež“. Televize už v minulých dnech varovala, že toho, kdo jí bude odpovědnost za smrt gdaňského starosty připisovat, požene k soudu.

Babiš je alfasamec a chce si podmanit Brusel, volby můžou probudit žraloka, říká Kubáček

sinfin.digital