Měl pomáhat a chránit, ale vyklubal se z něj sériový vrah. Policistu po letech usvědčila DNA

ČTK

mst

Muž zadržený v Kalifornii kvůli sérii vražd a znásilnění ze 70. a 80. let páchal zločiny jako člen policejního sboru. Tvrdí to kalifornští vyšetřovatelé, podle nichž byl muž podezřelý z 12 vražd a 50 znásilnění propuštěn z policejního sboru kvůli obvinění z krádeže v obchodě. Policii k jeho dopadení pomohla analýza vzorků DNA. Případ byl dlouhá léta neobjasněn.

Dvaasedmdesátiletý Joseph James DeAngelo, kterého policie zadržela v úterý u jeho domu v Sacramentu, pracoval v 70. letech ve dvou různých policejních sborech. „Je velmi pravděpodobné, že byl zaměstnán jako policista, když páchal tyto činy,“ řekl médiím místní šerif Scott Jones. Policii DeAngelo definitivně opustil v roce 1979.

Podle policejního experta televize CNN mohl podezřelý muž těžit ze své pozice například tím, že měl přístup k cenným informacím o vyšetřování případu, které v době zločinů vedlo do slepé uličky.

Násilník, který podle přezdívky Kalifornie dostal jméno „zabiják ze zlatého státu“, v letech 1976 až 1986 na jihu státu znásilnil 50 žen, zabil 12 lidí a policie mu připisuje i 120 vloupání.

Babiš nadával a pomlouval, chce ovládnout policii. SPD musí zmizet z vedení sněmovny, říká Pavlík

sinfin.digital