Milionář si nechal pod domem budovat atomový bunkr. Teď čelí obvinění ze smrti dělníka

Blesk.cz

luš

Sedmadvacetiletého amerického milionáře Daniela Beckwitta vyděsila vyhrocená situace kolem KLDR natolik, že se rozhodl si pod svým domem postavit atomový úkryt. Na práci si najal Askia Chafra, který mu měl úkryt vybudovat. Jenže během prací vypukl požár a mladý dělník při něm zemřel. Beckwitt nyní čelí obvinění z neúmyslného zabití a vraždy druhého stupně.  

 

Tunelový systém pod domem byl dlouhý 60 metrů a vybudován byl ve hloubce 6 metrů. Ovšem 10. září 2017 v době, kdy Chafra pracoval, vypukl požár. Beckwitt se stihl z domu dostat ven, ale Chafra tam zůstal a nepodařilo se ho zachránit. Hasiči už našli jen ohořelé tělo. 

Podle soudních záznamů bylo v domě staré elektrické vedení, což zapříčinilo požár. Beckwitt si prý navíc byl velmi dobře vědom, že hrozí nebezpečí. Snažil se upravit pojistky. Milionáři také přitížilo, že v domě i mimo něj byla halda odpadků, což přispělo k rozšíření požáru.

Podle BBC Chafra hodiny před tragédii Beckwitta upozorňoval, že cítí kouř v tunelu, ale ten na to nereagoval. Žaloba uvedla, že Chafra z tunelu nevylezl týdny. Údajně tam spal, jedl i chodil na záchod. Beckwitt byl propuštěn na kauci. Čeká ho ale soudní stání.

sinfin.digital