Na Portoriku napočítali po hurikánech už 34 mrtvých. Trump se do ostrova krátce před tím opřel, že nešlo o "skutečnou" katastrofu

ČTK

lup

Počet obětí hurikánu Maria na Portoriku vzrostl z 16 na 34, oznámil tamní guvernér Ricardo Rosselló. Dodal, že zářijová bouře způsobila na ostrově materiální škody ve výši 90 miliard dolarů (téměř 1,2 bilionu Kč). Oznámení zaznělo krátce po návštěvě prezidenta Donalda Trumpa, který místním ve zkratce oznámil, že Washington stojí moc peněz a přitom ani nezažili "skutečnou" katastrofu. Bílý dům už nicméně sdělil, že pošle Kongresu ke schválení finanční pomoc ve výši 29 miliard dolarů pro státy nedávno zasažené hurikány - Portoriko, Mexiko a Floridu.

Zpustošené Portoriko, které je státem přidruženým k USA, krátce před zveřejněním nové bilance obětí navštívil americký prezident Donald Trump. Jeho administrativu představitelé ostrova kritizovali za pomalou reakci na přírodní katastrofu. Trump ale postup své vlády hájil mimo jiné s tím, že Washington poslal na Portoriko "mnoho peněz".

Točil se tu nejsledovanější hit Despacito. Takto hurikán Maria změnil barevnou čtvrť Portorika v místo zkázy

sinfin.digital