Návrat první dámy. Trumpová se po třech týdnech poprvé objevila na veřejnosti, média spekulovala o rozchodu

ČTK

raz

První dáma USA Melania Trumpová se poprvé po více než třech týdnech ukázala na veřejnosti. V Bílém domě se v pondělí večer po boku prezidenta Donalda Trumpa zúčastnila slavnosti věnované rodinám padlých vojáků. Rozptýlila tak spekulace médií, že je po nedávné operaci zneschopněna nebo že se rozešla s manželem.

Bílý dům na akci s ohledem na rodiny vojáků nevpustil novináře, takže Trumpovou viděli pouze příslušníci zhruba 40 rodin a několik členů administrativy. Záběry z recepce pro pozůstalé příslušníků ozbrojených sil zabitých při výkonu služby však byly zveřejněny na sociálních sítích. První dáma měla na sobě šaty bez rukávů a na nohou boty na jehlových podpatcích. Prezident ji uvedl do první řady, načež přistoupil k mikrofonu. Samotná Trumpová později na twitter umístila několik fotografií.

Trumpová byla předtím naposledy spatřena na veřejnosti 10. května, kdy společně s šéfem Bílého domu vítala trojici Američanů propuštěnou ze Severní Koreje. O čtyři dny později Bílý dům oznámil, že Trumpová byla hospitalizována kvůli odstranění nezhoubného výrůstku na ledvině.

Trump bude cestovat sám. Melania vynechá summit G7 i cestu za Kimem, od operace je v ústraní

sinfin.digital