Nedaleko Los Angeles se střílelo. Na místě je nejméně 11 mrtvých a zranění

ČTK

abe

Neznámý útočník zastřelil v noci na dnešek při útoku v baru ve městě Thousand Oaks nedaleko Los Angeles 12 lidí, oznámil místní šerif Geoff Dean. Mezi mrtvými je i zástupce šerifa, který na místě zasahoval a který střelným zraněním podlehl v nemocnici. Dalších až 12 osob bylo zraněno. Třináctým mrtvým je střelec, jehož tělo bylo nalezeno uvnitř baru. Jaký byl střelcův motiv či zda útok souvisel s terorismem, není jasné.

Jednou z obětí je Ron Helus, zástupce šerifa, který byl ve službě 29 let, napsala CNN. Ten jako jeden z prvních reagoval na volání o pomoc na lince 911. Na místo činu dorazil spolu s hlídkujícím policistou a když uslyšeli střelbu, šli dovnitř. Tehdy byl Helus zasažen několika střelami. Jeho kolega ho vytáhl ven, kde čekali, až dorazí zásahová jednotka. Zástupce šerifa svým zraněním podlehl později v nemocnici. Když dovnitř baru vstoupili asi po 15 minutách další policisté, nalezli tam mrtvého i střelce. Podle šerifa nebylo jasné, zda se zabil sám nebo ho usmrtili příslušníci bezpečnostních složek.

„Ron byl odevzdaný své práci, a jak jsem dnes řekl jeho ženě, zemřel jako hrdina, když jel zachraňovat životy,“ uvedl šerif Geoff Dean. Dodal, že místo činu „vypadá děsivě“. „Všude je krev,“ řekl novinářům.

Krach mocné lobby? Odpůrci zbraní před volbami mobilizují, snaží se i studenti z Parklandu

sinfin.digital