Němci zatkli 17letého mladíka, který chtěl rozpoutat teror. Sehnal si návod na výrobu bomby a obhlížel gay kluby

ČTK

lup

Německá policie zadržela nedaleko Frankfurtu nad Mohanem 17letého muže s německým a tureckým občanstvím podezřelého z plánování teroristického útoku. Mladík si opatřil návod na výrobu výbušniny i menší množství potřebných chemikálií, informovala s odvoláním na státní zastupitelství agentura DPA. Cílem plánovaného atentátu, který měl podle policie islamistický motiv, měl být gay klub či katolický kostel, napsala agentura AP.

Mladíka policisté zadrželi již 1. září v hesenském městě Florstadt, zhruba 25 kilometrů severovýchodně od Frankfurtu nad Mohanem. Podle policie si stihl obstarat nejen návod na výrobu výbušniny, ale i menší množství chemikálií. Toto množství by sice na výrobu výbušniny nestačilo, mladý muž si ale další chemické látky objednal na internetu.

Zadržený sedmnáctiletý muž s německým a tureckým občanstvím je nyní ve vyšetřovací vazbě. K plánování teroristického útoku se podle frankfurtského státního zastupitelství již přiznal. Radikalizoval se podle něj na internetu. Německý bulvární list Bild napsal, že mladík je považován za psychicky labilního.

sinfin.digital