Nenávist až za hrob. Trump odmítl uznat zásluhy senátora McCaina, odbyl to neosobním tweetem

ČTK

lup

Americký prezident Donald Trump odmítl ocenit život a působení zesnulého republikánského senátora Johna McCaina v oficiálním prohlášení Bílého domu. Píše o tom deník The Washington Post (WP) s odvoláním na současné i bývalé poradce v Bílém domě. Trump svým poradcům sdělil, že místo takového prohlášení dává přednost krátkému tweetu k sobotnímu úmrtí jeho ostrého kritika.

Trumpova mluvčí Sarah Sandersová a personální šéf Bílého domu John Kelly údajně prosazovali oficiální uznání McCaina, kterého označili za hrdinu. Sandersová dokonce o víkendu pro Trumpa připravila konečné znění textu příslušného prohlášení. To ale nakonec zveřejněno nebylo.

Trump tak pouze na twitteru zveřejnil krátkou neosobní zprávu, v němž vyjádřil soustrast rodině senátora za stát Arizona.

McCain byl během války ve Vietnamu válečným zajatcem a v roce 2008 neúspěšně kandidoval v amerických prezidentských volbách. O víkendu pak prohrál boj s agresivní formou rakoviny mozku. Platil za jednoho z nejrespektovanějších členů Kongresu a experta na zahraniční, bezpečnostní a obrannou politiku.

sinfin.digital