Nikdo nepřežil. V Pákistánu se zřítilo letadlo se 48 lidmi

ČTK

Letadlo pákistánských aerolinií PIA se 48 lidmi na palubě se dnes zřítilo cestou do pákistánské metropole Islámábádu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní policii. Letadlo spadlo na horském svahu.

Stroj po startu z města Čitrál ztratil kontakt s pozemní letovou kontrolou a zmizel z radarů. Spadl údajně v oblasti města Abbottábád, asi 100 kilometrů severně od Islámábádu. 

Zástupce policie Saíd Vazír v pákistánské televizi řekl, že podle místních obyvatel bylo letadlo už před dopadem na zem v plamenech. Svědek citovaný agenturou Reuters řekl, že mnoho těl je silně ohořelých a k nepoznání. Trosky jsou roztroušené všude kolem.

Než letadlo narazilo do horského svahu, začalo podle svědků hořet. Podle vládního činitele pro letectví Irfána Ilahího mělo problémy s motorem, ale zatím je prý příliš brzy určit příčinu neštěstí.

Na seznamu cestujících byl uveden také Džunaid Džamšíd, známý zpěvák, který úspěšnou kariéru člena první velké pákistánské rockové skupiny z 90. let vyměnil za post muslimského kazatele.

V roce 2010 zahynulo při neštěstí letadla pákistánské společnosti Airblue na trase mezi Karáčí a Islámábádem 152 osob.

sinfin.digital