Objetí, které sleduje celý svět. Putin s Asadem se shodli, že boje v Sýrii pomalu končí

ČTK

raz

Ruský prezident Vladimir Putin se v pondělí v černomořském letovisku Soči setkal se svým syrským protějškem Bašárem Asadem. Prezidenti se shodli, že vojenská operace v Sýrii se chýlí ke konci, a zdůraznili nutnost zahájení politických jednání o budoucnosti této blízkovýchodní země. Před novináři se také vřele objali. O Sýrii hodlá dnes podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova ruský prezident telefonicky hovořit se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem. Informaci o zdaru bojů v Sýrii potvrdil Putin i při dnešním setkání s českým prezidentem Milošem Zemanem.

Asadovi Putin poblahopřál k úspěchům v boji proti terorismu. K jeho úplné porážce má podle něj Sýrie blízko. Po skončení bojů je však důležité zajistit mírové uspořádání země, řekl podle Kremlu ruský prezident Asadovi. Putin také vyzdvihl přínos jednání v kazašské metropoli Astaně, která podle něj "zahájila hluboký dialog se syrskou opozicí".

„Myslím, že terorismus je všeobecný problém a k jeho úplné porážce je třeba ještě mnoho udělat. Pokud ale jde o naši spolupráci v boji proti terorismu v Sýrii, vojenská operace se blíží ke svému závěru," řekl Putin na setkání s Asadem.

Hrad neříká o prezidentově zdraví pravdu, ani cukrovka problémy nevysvětluje, říká Cikrt

sinfin.digital