Opilí žadatelé o azyl v Německu napadali kolemjdoucí. Politici volají po jejich vyhoštění

ČTK

luš

Žadatelé o azyl, kteří se v Německu dopouští násilných trestných činů, musí zemi opustit. V reakci na útoky skupinky mladých Afghánců, Syřanů a Íránců, kteří o víkendu napadali kolemjdoucí v bavorském městě Ambergu, to řekl německý ministr vnitra Horst Seehofer, informoval dnes deník Bild. K okamžitému vyhoštění čtveřice útočníků vyzvala bavorská protiimigrační formace AfD i šéf policejních odborů. Útoky odsoudila také německá vláda. Podle ní není v Německu místo pro netoleranci. 

„Pokud žadatelé o azyl páchají násilné trestné činy, musí naši zemi opustit,“ řekl Seehofer. „Události v Ambergu mě velmi rozrušily. Jsou to násilné excesy, které nemůžeme trpět!“ dodal.

Ministr vnitra reagoval na dění ve městě, které leží na půli cesty mezi Norimberkem a západočeskou hranicí. Čtyři mladíci ze Sýrie, Afghánistánu a Íránu ve věku 17 až 19 let tu v sobotu večer napadali pod vlivem alkoholu u nádraží a v centru města kolemjdoucí. Zranění, převážně lehká, utrpělo dvanáct lidí ve věku od 16 do 42 let. Sedmnáctiletý mladík musel kvůli poranění hlavy ovšem do nemocnice. Všichni čtyři útočníci jsou ve vazbě.

Lákat cizí firmy je zvrácené, stát je hloupý a česká ekonomika skomírá, říká ekonom Zelený

sinfin.digital